Puula Base Camp 2022 – Melontaleiri

1. Puula Base Camp -melontaleiri, 20.-25. heinäkuuta 2022

 

Korppivuori Adventures ja Metsävyöhyke yhteistyössä järjestävät Hirvensalmen Puulalla melontaleirin heinäkuun loppupuolella. Leiri on tarkoitettu melonnan harrastajille, joilla on perustaidot vesillä liikkumisesta. Leirin majoitus ja huolto on Iso-Säkkisalon saaressa, missä kämppä ja sauna käytössä. Sisätiloihin mahtuu majoittumaan 8 henkilöä, 1-2hlö telttoja ja riippumattoja on halukkaille majoittujille. Saareen ei ole tieyhteyttä, vesiteitse on noin 5 km matka lähimmästä satamasta. Iso-Säkkisalo sijaitsee lähes keskellä Puulaa ja siitä syystä on loistava perusleirin paikka. Kuitenkin se on suojainen ja kovemmankin tuulen aikaan pääsee saarelta useaan suuntaa, muiden saarien ja luotojen suojassa. Leiri sijaitsee lähes keskellä Puulaveden luonnonsuojelualuetta. Suojelualueella sekä lähistöllä on useita retkisatamia ja rantautumispaikkoja. Suojelualueen saarissa ja rannoilla voi liikkua jokamiehenoikeudella. Leiripaikan keskeisestä sijainnista johtuen sieltä on helppo tehdä monenlaisia rengasreittejä Puulalle ja sen nähtävyyksiin. Puulalla on yli 1600 saarta ja 1776 km rantaviivaa, erikoisuutena on raukit, eli sienikivet sekä veden kuluttamat kallion muodot. Korppivuori Adventures on Metsähallituksen vastuullinen yhteistyökumppani. 

Melonta tapahtuu pääosin omatoimisesti, omilla kajakeilla tai kanooteilla. Osallistujat voivat muodostaa omia ryhmiä taitojensa ja kokemustensa perusteella. Järjestäjät avustavat reittisuunnitelmien tekemisessä  ja karttoja on saatavilla suunnittelun avuksi sekä retkille mukaan. Jos teillä ei ole omaa kajakkia tai kanoottia, on järjestäjiltä saatavilla muutamia vuokravälineitä. Niiden osalta tulee ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ja varmistaa saatavuus ennen ilmoittautumista. 

Leirin hintaan kuuluu majoitus, sisällä tai ulkona teltassa, vesihuolto, aamupala, iltasauna ja muutamana iltana myös iltapala. Osallistujat vastaavat omatoimisesti muista ruokailuista. Kämpällä on kylmäsäilytystiloja pilaantuville ruokatavaroille, mutta ne ovat rajalliset. Kämpän keittiön lisäksi paikalla on retkikeittimiä ja ruoanvalmistusvälineitä, jotka ovat osallistujien käytössä. Kämpällä ei ole verkkovirtaa, mutta puhelinten ym. pienten laitteiden lataus on järjestetty. Sauna lämpenee joka ilta ja tarvittaessa myös aamuisin. Hiekkapohjainen uimaranta on aivan saunan vieressä. Pihapiirissä on lisäksi kuivakäymälä ja grillipaikka. 

Järjestäjät opastavat ja avustavat retkien ja reittien suunnittelussa sekä voivat mahdollisuuksien mukaan itsekkin osallistua tai vetää retkeä. Järjestäjillä on käytössä myös perämoottorilla varustettu vene, jolla voidaan tarvittaessa avustaa tavaroiden kuljettamisessa saareen tai haverin sattuessa. Lisäksi on vuokrattavana kajakkeja sekä kanootteja, jos osallistujilla ei omaa käytössä. Halutessaan leirille osallistuville on mahdollisuus osallistua fysioterapeutin ohjaamalle melojan kehonhuoltotunnille melontapäivän päätteeksi ja mahdollisesti aamuisinkin.

Osallistujilla tulee olla majoitukseen omat liinavaatteet ja/tai makuupussi ja alusta. Halutessa voi ottaa oman teltan tai riippumaton mukaan. Matkapuhelinten kuuluvuus Puulalla on hyvä, mutta suositellaan retkille mukaan virtapankkia. Hätätilanteita varten puhelimessa tulisi olla käytettävissä 112 sovellus. Suositellaan myös maastokarttasovelluksen asentamista ennakkoon ja siihen tutustumista, esim. Karttaselain sovellus, joka on ilmaiseksi saatavilla Android ja iPhone puhelimiin.    

Koska retkeily on pääosin omatoimista, tulee osallistujien huolehtia omasta vapaa-ajan vakuutuksestaan itse. Järjestäjät ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä ja ensiapukoulutettuja. Onnettomuus-, loukkaantumis- tai sairaustilanteissa järjestäjät avustavat pelastustoimissa ja tavaroiden/ kaluston evakuoinnista. 

Alle 18 vuotiaat voivat osallistua leirille vain huoltajan seurassa. 

 Ohjelma

Saapuminen ja majoittuminen keskiviikkona 20.7 alkaen klo 15. Maanantaina 25.7 klo 12 mennessä on luovutettava kämppä ja alue. 

Päivittäinen ohjelma:

Aamupala, noin klo 7:30-8:30
Leirikokous aamupalan jälkeen, suunnitelmat (reitit), käydään yhdessä läpi, jotta kaikki tietävät missä suunnilla liikutaan. Melontaan lähtö omien aikataulujen mukaan.

Klo 13 mennessä lähtevien leiriläisten paikkojen luovutus. 
Klo alkaen 15 uusien leiriläisten vastaanotto ja majoitus (to-la välillä).

Iltasauna lämpenee noin klo 19 alkaen. Mikäli metsäpalovaroitus ei ole voimassa, iltanuotio, makkaranpaistoa, lettuja ym. Ruoanvalmistusvälineet, keittimet ym. ovat käytettävissä myös illalla.

Klo 23 unirauha.

 

 Hinnat/hlö 1.6.2022 lähtien:

5 yötä 215€
4 yötä ( ke-su tai to-ma) 200€
3 yötä 170€
2 yötä 140€

Perhealennus -20% toiselle osallistujalle samasta perheestä, 16 vuotias tai vanhempi.
Alle 16v vanhemman tai huoltajan seurassa -50%

Voitte maksaa oman osallistumisenne myös ePassilla! 

 Vuokraushinnat. 

Kajakkiyksikkö, 1 päivä 35€, seuraavat 25€/ päivä
Avokanootti, kaksikko, 1 päivä 40€, seuraavat 30€/ päivä.
– Kajakkien ja kanoottien vuokraan kuuluu pelastusliivit, melat ja kajakeissa aukkopeite.
– Vuokratut kajakit/ kanootit saa käyttöön Lutakonlahden laiturilla, tai sovitussa muussa satamassa, jolloin kuljetuksesta voidaan periä kustannukset. 

 Liikenneyhteyden ja paikoitus.

Lyhin vesiyhteys Iso-Säkkisalon saareen ja kämpän rantaan on Lutakonlahden laiturilta. Hirvensalmi- Otava tieltä 4331 Lutakonlahteen on matkaa noin 19km. Huomioitavaa että navigaattorit eivät opasta oikein, vaan kannattaa asettaa kohteeksi Väisälänsaarentie 1616, Hirvensalmi, jolloin pääsee Lutakonlahdentien risteykseen. Laiturin läheisyydessä ja sinne johtavan tien varrella on paikoitustilaa autoille. 

Toinen vaihtoehto vesillelähtöön on Väisälänsaaren sillan eteläpään veneenlaskupaikka ja tien varrella olevat parkkipaikat, Väisälänsaarentie 813, Hirvensalmi. Matkaa Iso-Säkkisaloon tulee noin 9 km. Vesille pääsee myös mm. Vintilänniemen, Käräjäniemen tai Mainiemen venesatamasta. Pidemmältä matkaa kaipaavat voivat lähteä vaikka Kangasniemen, Otavan tai Hirvensalmen satamista. Järjestäjät eivät valitettavasti voi tarjota henkilökuljetuspalveluita, mutta autonsiirtopalvelu on mahdollista toteuttaa.     

 Palvelut, kaupat.

Lähimmät kaupat sijaitsevat Hirvensalmella, S-market ja Mikkelin Otavassa, Sale ja K- lähikauppa. Kesäaikaan Väisälänsaaressa toimii kesäkioski. Huoltoasema ja posti palveluita löytyy niin Otavasta, kuin Hirvensalmelta. Terveydenhuollon palvelut, kuten lääkäripäivystys on Mikkelissä.

Korppivuori Adventures – XTR Media

Otava, Mikkeli

Puh/tel: +358 400 566 697

mikael@xtrmedia.fi

Y 2873664-2

Olemme vastuullinen Metsähallituksen yhteistyöyrittäjä.